Atrius Advocaten

Atrius Advocaten Kantoor Atrius advocaten

Atrius Advocaten
Lierseweg 116
B-2200 Herentals

Tel.: +32 14 21 07 21
Fax: +32 14 21 08 21
E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de juridische actualiteit. Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief!

Topics

Wij houden u graag op de hoogte van de juridische actualiteit. Graag als eerste verwittigd van nieuwe topics? Dat kan: schrijf u vrijblijvend in op onze gratis nieuwsbrief.

Hieronder vindt u alle reeds verschenen topics. Uiteraard streven wij naar de volledigheid van dit juridisch advies, maar gelieve er rekening mee te houden dat wetgeving en rechtspraak continu wijzigt. Voor het meest volledige advies, neemt u contact op met ons kantoor.

Vlaanderen voert kilometerheffing in voor vrachtwagens

Op 18 mei 2015 keurde de Vlaamse regering het voorontwerp van decreet goed dat de kilometerheffing voor binnen- en buitenlandse vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton invoert. Hiermee wordt het Europese principe ‘de gebruiker/vervuiler betaalt’ doorgetrokken naar het vrachtvervoer. 

Lees meer...

Duurdere rolrechten vanaf 1 juni 2015

Teneinde de administratieve kosten voor de overheid bij het instellen van een procedure enigszins te dekken, dient ieder rolrechten of griffierechten te betalen wanneer hij of zij een geschil voor de rechtbank wenst te brengen. Onze Minister van Justitie Koen Geens is recentelijk tegemoet gekomen aan de vraag om maatregelen ter zake. 

Lees meer...

Aansprakelijkheid aannemer en architect bij samenlopende fouten

De aannemer kan, ongeacht een andersluidende overeenkomst, aangesproken worden voor de gehele schade welke niet alleen door zijn fout, maar ook door deze van de architect veroorzaakt wordt. En omgekeerd.

Lees meer...

Vlaamse miserietaks verlaagd naar 1 % bij verdeling mede-eigendom?

De "miserietaks" betreft het registratierecht dat dient betaald wanneer bijvoorbeeld een woning die eigendom is van meerdere personen wordt aangekocht door 1 van hen.

Lees meer...

Waarde van vruchtgebruik - omzettingstabellen

Heeft u ten gevolge van een overlijden/ erfenis een vruchtgebruik op een (onroerend) goed verworven en wenst u dit vruchtgebruik om te zetten in volle eigendom of in geld?

Hoe wordt de waarde van dit vruchtgebruik bepaald, bv. bij verkoop aan derden?

Lees meer...

Pagina 1 van 11