Atrius Advocaten

Atrius Advocaten Kantoor Atrius advocaten

Atrius Advocaten
Lierseweg 116
B-2200 Herentals

Tel.: +32 14 21 07 21
Fax: +32 14 21 08 21
E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de juridische actualiteit. Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief!

SOS Verkeer

De verzekeraar van tegenpartij meent dat er geen blijvende arbeidsongeschiktheid is

donderdag, 26 februari 2015 17:02

In juni 2013 heb ik een ongeval gehad waardoor ik enkele weken buiten strijd was. Tegenpartij was in fout. Ik heb nog steeds last van mijn rug bij het uitvoeren van mijn job als verpleger. Ik ben al een aantal keren op controle geweest bij de dokter van de verzekeringsmaatschappij van het andere voertuig. Deze dokter meent dat er geen blijvende arbeidsongeschiktheid is. Mijn rechtsbijstandsverzekeraar vraagt of ik hiermee akkoord kan gaan. Moet ik dit aanvaarden? Mijn huisdokter heeft hiermee geen ervaring zegt hij. 

P.V. uit Herentals

Uit uw vraag blijkt dat u zelf van oordeel bent dat er wel degelijk sprake is van een blijvende arbeidsongeschiktheid. Niet geheel onlogisch gelet op de aard van de letsels enerzijds, en de aard van uw job anderzijds. 

Genoeg redenen dus om u niet zomaar neer te leggen bij het besluit van de raadgevend arts van tegenpartij.

Uw huisarts handelt correct door u mee te delen u hierbij niet te kunnen helpen. Het is immers van groot belang u te laten adviseren en te laten bijstaan door een arts die gespecialiseerd is in deze specifieke (verzekerings)materie en die aldus ervaren is in het voeren van dergelijke medische expertises. 

U dient aan uw rechtsbijstandsverzekeraar mee te delen dat u niet akkoord gaat met de besluitvorming van de raadgevend arts van tegenpartij en dat u graag het advies inwint van een eigen raadgevend arts gespecialiseerd in dergelijke lichamelijke schadedossiers. U heeft zelf de keuze welke raadgevend arts u raadpleegt. Uw rechtsbijstandsverzekeraar zal de kosten daarvan dragen.

Blijkt uw raadgevend arts samen met u van oordeel dat er sprake is van een blijvende ongeschiktheid, en weigert de tegenmaatschappij om op basis van het verslag van uw raadgevend arts af te handelen, dan is dit een reden om procedure te starten. Ook de kosten van de advocaat, die u eveneens zelf mag kiezen, zullen worden gedragen door uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Uw probleem ?

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval of hebt u zelf een ongeval veroorzaakt? Dient u te verschijnen voor de politierechtbank? Of bent u in discussie met uw verzekeraar? Leg ons uw probleem voor en wij geven u een eerste gratis, indicatief advies!