Atrius Advocaten

Atrius Advocaten Kantoor Atrius advocaten

Atrius Advocaten
Lierseweg 116
B-2200 Herentals

Tel.: +32 14 21 07 21
Fax: +32 14 21 08 21
E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de juridische actualiteit. Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief!

SOS Bouw

Bouwpromotor wijkt af van lastenboek

maandag, 28 mei 2012 18:38

Ik heb een appartement gekocht op plan bij een bouwpromotor. In de door beide partijen verkoopsovereenkomst-lastenboek staat dat er een TL-Lamp met timer voorzien is in de ondergrondse garage. Op de offerte van de onafhankelijke elektrieker lees ik dat de voedingskabel naar deze voor mijn rekening is. 1645,00 euro zonder BTW Als ik dit voorleg aan de bouwpromotor, krijg ik als antwoord :" u hebt nog een oude lastenboek,eerst was voorzien dat het stroomverbruik van deze tl-lamp op de gemeenschappelijke rekening kwam. Later hebben wij ingezien dat dit geen goed idee was. In de nieuwe lastenboeken staat dit er niet meer in. De TL-lamp + schakelaar willen wij op onze rekening nemen, maar de voedingskabel naar deze moet u zelf betalen." Mijn vraag is nu : zijn zulke praktijken wettelijk en wat kan ik hiertegen ondernemen?

J. S. uit Puurs

Ons advies

E.e.a. hangt af in hoeverre het lastenboek gekoppeld is aan de verkoopovereenkomst. In zoverre dit het geval is (dient concreet beoordeeld) geldt dat de werken tot de verkoopsom behoren en de aannemer hiertoe dan ook verbonden is.  Koop – verkoop strekt partijen tot wet. Eenzijdig is dit uiteraard niet mogelijk.

Alleszins zal hier best schriftelijk over worden gecommuniceerd.Teneinde de aannemer te overtuigen actie te ondernemen en zeker die kosten niet door te rekenen.

Gerelateerde vragen:

Uw probleem ?

Zit u zelf ook met een bouwprobleem? Een onwillige aannemer of een discussie met uw architect? Leg ons uw probleem voor en wij geven u een eerste gratis, indicatief advies!