Atrius Advocaten

Atrius Advocaten Kantoor Atrius advocaten

Atrius Advocaten
Lierseweg 116
B-2200 Herentals

Tel.: +32 14 21 07 21
Fax: +32 14 21 08 21
E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de juridische actualiteit. Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief!

SOS Bouw

Werfleider wijkt af van bouwplannen

vrijdag, 02 december 2011 16:59

Ongeveer 3 maanden geleden heb ik de compromis ondertekend voor de koop van een appartement in appartementsblok die ze nu nog aan het zetten zijn. De akte is nog niet getekend. Op de originele plannen en ook in het lastenboek was er geen technische ruimte voor mechanische ventilatie boven ons appartement voorzien.

Deze week kreeg ik telefoon van de werfleider die meldde dat er nu toch een technische ruimte boven onze hal moest komen. In deze technische ruimte zou de mechanische ventilatie van alle appartementen van de linkerkant van het appartementsgebouw samenkomen. Ook meldde hij dat men steeds toegang tot deze ruimte moet kunnen hebben. Kan dit zomaar?

J.G. uit Westerlo

Ons advies

Het is niet eenvoudig om uw vraag te beantwoorden op basis van deze informatie. U verwijst naar lastenboeken, plannen en een compromis. Juridisch gezien is dit een wijziging van de oorspronkelijke plannen en lastenboeken. Zoiets kan niet. Hoewel...

Soms staan in de lastenboeken of overeenkomsten wel clausules op basis waarvan de aannemer de mogelijkheid heeft de plannen te wijzigen voor welbepaalde redenen. Maar dat kunnen we enkel beoordelen mits de teksten grondig te lezen.

Wel is het zo dat u als koper onder de wet-Breyne valt, die u de nodige beschermingen geeft. Er zal dus moeten afgewogen in hoeverre de geplande wijziging conform de voorliggende contracten kan, dan wel strijdig is met de wet-Breyne. Afhankelijk daarvan hebt u mogelijk recht op een schadevergoeding of kan u misschien zelfs afzien van de koop. Maar nogmaals: hiervoor dienen de teksten grondig doorgenomen en geëvalueerd te worden. Neem daarvoor gerust contact op met ons kantoor.

Gerelateerde vragen:

Uw probleem ?

Zit u zelf ook met een bouwprobleem? Een onwillige aannemer of een discussie met uw architect? Leg ons uw probleem voor en wij geven u een eerste gratis, indicatief advies!